Son araştırma doğrultusunda, Fransa’da 2015 ve 2016 yılları arasında kediler üzerinde yapılan deneylerin %218 oranında artış gösterdiği öğrenildi.

 

Aynı zamanda, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin ise %0.9 oranında artış gösterdiği belirtildi.  1067 kedi, 2016 yılında deneylerde kullanıldı ve buna ek olarak 1 milyonun üzerinde fare ve 300 bin balık da deneylerde kullanıldı.

 

Fransa’da kuş ve balıklar üzerinde yapılan deneylerin ve kullanılan hayvanların sayısı azalırken, geri kalan bütün türlerde ise genel bir artış gözlendi.

 

Köpekler üzerinde ise yapılan deneyler %30 oranında artış göstererek, 2016 yılında 4 bin’in üzerinde köpek deneylerde kullanılmış oldu.

 

Fransa’daki kedilerin deneylerde kullanımına ilişkin çarpıcı artışa paralel olarak, Hollanda’da da kediler üzerinde yapılan deney ve araştırmaların arttığı belirtildi. 2015 yılına oranla, Hollanda’da da kediler üzerinde yapılan araştırmalar %46 oranında artış gösterdi. Fakat bu sayı 1000’in üzerindeki Fransa’ya nazaran daha az; sadece 89 kedi.

Önceki İçerikOkyanuslardaki Plastik Kirliliği Oranında Azalma Gösterdi
Sonraki İçerikYumurta Şirketi CEO’su: Gelecek Yumurtasız

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.