The Guardian gazetesinde yayımlanan son araştırmaya göre, Britanya etrafındaki denizlerde bulunan pastik kirliliği düşüş gösterdi.

 

Araştırmacılar plastik kirliliğinin azalmasına, plastik torbalardan alınan ek vergilerin neden olduğunu düşünüyor. Science of the Total Enviroment’ta yayınlanan makale, türünün tek örneği. Araştırmacılar 1992 ve 2017 yılları arasındaki 39 bağımsız bilimsel araştırmayı analiz ederek bu nihai makaleyi yayınladı.

 

25 yıllık incelenen periyotta, trol ile avlanma raporlarında; %63’ünde en az bir tane plastik çöp bulunduğu gözlendi. Araştırmacılar, plastik torbalardan alınan vergilerin, plastik torba kullanımı azalttığını ve buna bağlı olarak da son yıllarda yapılan ölçümlemelerde çıkan trol avlanması başına plastik çöp bulunmasının düştüğünü düşünüyor.

 

Plastik kirliliğinin, deniz yaşamına, insan sağlığına ve çevreye çok büyük etkileri var.

 

Araştırmanın baş yazarı Thomas Maes, ne kadar az plastik poşet kullanırsak, o kadar daha az şey kaybederiz diye belirtiyor.

Önceki İçerikHollanda’da Hayvan Deneyleri Azaldı
Sonraki İçerikFransa’da Kediler Üzerinde Yapılan Deneyler 8 Arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.