Türkiye’nin #ucuzet talepleri ve söz konusu etlerin helal kesime uygunluğunun sağlanması amacıyla bir süredir Brezilya’nın #SantosLimanı ’ndan  #İskenderun ve #Mersin limanlarına #TarımveHayvancılıkBakanlığı vasıtasıyla #canlıhayvanithali yapıldığını ve bu hayvanların son derece kötü koşullarda haftalar süren bir eziyete maruz bırakıldığını üzülerek takip etmekteyiz.

2017 Aralık ayı sonunda, Santos Limanı’nda çekilen ve Türkiye’ye, İskenderun Limanı’na varmak üzere kafes odalardan ibaret bir gemiye #istiflenen canlı hayvanların, dönecek alanı bile olmadan kendi pislikleri içerisinde birbirinin üzerine basarak denizaşırı bir yolculuğa çıkarılışının, Brezilya’daki meslektaşımız dernekler vasıtasıyla çekilen içler acısı görüntülerini, 2 ay önce içimiz kan ağlayarak kamuoyuyla, basın-yayın organlarıyla paylaşmıştık. Ancak maalesef sesimizi duyan, çağrımıza kulak kabartan bir yayın organı çıkmadı…

Yine dün, özellikle son bir haftadır devam eden mücadelenin mağlubiyetiyle yeni bir yolculuk daha başladı. Yaklaşık 27 bin canlı sığırın Brezilya Santos Limanı’nda kendilerini bekleyen yük gemisine 1 hafta süren transferleri ve gemiye istiflenmeleri ve bu esnada etrafa yaydıkları kötü koku, Santos halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Santos Belediyesi, söz konusu hayvan taşımacılığını yapan Minerva Foods’u dava etti ve veteriner raporuyla da belgelenen, hayvanların #kötükoşullarda tutulması ve çevreye verdikleri zarar nedeniyle 2 sefer, toplamda 3.4 milyon Brezilya Reali para cezasına çarptırdı. Ve belediye 3.bir hamleyle hayvan yüklü bu geminin limanda kalacağı her gün başına ayrıca 500 bin Brezilya Reali para cezası kesileceğini de kamuoyuna ilan etti.

Peki neden bu ceza? Şehri saran kötü koku, 1 haftadır gemi yolculuğuna çıkmak üzere bekletilen hayvanların, kendi pislikleri içerisinde gömülüp kalmasından, kimilerinin bu pislikte ölerek etrafına kötü kokular yaymasından kaynaklıydı; yani Türk halkının sofrasına gelecek ucuz etten.  Eylemcilerin, hayvan hakkı savunucu örgütlerin ve belediyenin itirazlarına rağmen son derece kötü koşullarda ölüme yolculuk yapmaya hazırlanan bu hayvanlar, alınan ani bir karar ile 31 Ocak 2018 Pazar günü Brezilya saati ile 07.00’de, aynı pislik ve aynı kötü koşullar içinde, geçen 1 hafta süreye ilaveten tam  #2haftadaha yolculuk yapmak üzere Santos Limanı’ndan Türkiye’ye doğru yola çıkarıldı. Gemi Takip Linki

Hiçbir canlıya eziyeti kendinde hak görmeyen, hayvan-insan demeden yaşayan tüm canlıların var olma ve acı çekmeme hakkını önemseyen, haksızlıklar karşısında susmayan, hisseden bir kalbi, söyleyecek sözü olan tüm hak savunucularını bu zulmü durdurmaya çağırıyoruz! Karar vericileri, yetkilileri, denetimcileri, vicdanları harekete geçirmek üzere, lütfen itirazını ilgili birimlere siz de dile getirin.

Adalete olan inancımızla…

TVD- Vegan ve Vejetaryenler Derneği

#ÖlümBileDahaAzAcıVerir
#EtDeğilCanTaşıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanlığı   312 258 74 02 Fax: 312 258 7420

Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı 312 258 75 02 Fax:312 258 75 80

 

 

Yolda ölen hayvanlar, gemideki öğütücüye atılıyor.

 

Önceki İçerik“Vegan Pazartesi” Arjantin Başkanlık Sarayı’na Geri Dönüyor
Sonraki İçerikEt Ürünleri Yayıncısı En Çok Hayvan Endüstrisinin Dünya Sularını Kirlettiğini Kabul Etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.