Dövme yaptırırken, veganların en çok ve neredeyse sadece dikkat ettiği şey dövme boyasının vegan olup olmadığı; fakat dikkat edilmesi gereken detaylar var.

 

İlk olarak dövme yaptıracağınız sanatçı ile işlemler sırasında hayvansal veya hayvansal bazlı ürün ya da ürünler kullanılıp kullanılmayacağını öğrenmekle başlayabilirsiniz.

                                                                   

Boya

 

Dövme boyası, dövme işlerinde ilk olarak akla gelen madde. Fakat ne yazık ki, dövme boyalarının büyük bir kısmında hayvansal jelatin, kemik kömürü, bitkisel olmayan gliserin gibi bileşenler barındırıyor olabilir. Bunun için dövme sanatçınızın kullanacağı boyanın markasını ve içeriğini öğrenmeniz gerekiyor. Eğer boya hayvansal ürün içermiyor ve hayvanlar üzerinde test edilmiyorsa burada bir sorun yok, fakat eğer boya vegan değilse sanatçınızdan size özel vegan boyalar kullanmasını isteyebilirsiniz.

 

Stencil; yani transfer kağıdı

 

Dövme tasarımınızı derinize taslak olarak geçirmek için kullanılan bu kağıtlar da maalesef yaygın olarak vegan değil ve üzerinde hiç düşünülmüyor. Transfer kağıtları çoğunlukla kemik kömürü içeriyor. Sanatçınızdan kemik kömürü içermeyen transfer kağıdı isteyebilirsiniz veya sanatçının yeteneğine güveniyorsanız “freehand” yani el ile derinize uygun kalemlerle desenin taslağını çizmesini isteyerek, transfer kağıdı kullanımını ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Tıraş bıçağı

 

Yaptırılan bölgeye göre, tıraş bıçağı kullanmak zorunda kalmanız kuvvetle muhtemel. Tıraş bıçaklarının tahrişi engellemek amacı ile sahip olduğu jel bariyerler de maalesef vegan değil. Bunun çözümü de tahriş engelleyici jel bariyerli tıraş bıçakları yerine daha temel olan vücut için yapılmış tıraş bıçakları kullanabilirsiniz. Eğer sanatçının sahip olduğunu tıraş bıçağından emin değilseniz, randevunuza gitmeden önce dövme yapılacak bölgeyi kendiniz evde tıraş edebilir veya arzu ettiğiniz tıraş bıçağını yanınızda götürerek sanatçının kullanması için verebilirsiniz.

 

Nemlendirici ve Dövme Sonrası Bakım Kremleri

 

Dövme sırasında, sanatçı dövme yapılan bölgeyi defalarca nemlendirmek için vazelin gibi nemlendirici ve koruyucular sürecektir. Vazelin, petrol bazlı kökeni olduğu için vegan fakat nemlendirici markasının hayvanlar üzerinde test yapıp yapmadığı kontrol edilmedilir. İnternet üzerinden arama yaparak, sanatçınızın kullanacağı nemlendirici ve vazelin markasının hayvansal ürün kullanıp kullanmadığını ve/veya hayvanlar üzerinde test yapıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz. Her dövme sanatçısının tarzı ve dövmesi farklı olacağı için, dövme sonrası bakım kremi için dövme sanatçınızın vereceği bilgiler sonrası internet üzerinden araştırma yaparak hayvansal ürün kullanmayan markaların ürünlerini kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Önceki İçerikNorveç’teki Kürk Yasağı Yılda Yaklaşık 1 Milyon Hayvanı Kurtaracak
Sonraki İçerikVegan Beslenme ile Kardiyovasküler Sorununun Üstesinden Gelen 96 Yaşındaki Büyükanne İle Tanışın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.