Uluslararası Pazar araştırma şirketi Mintel’in yaptığı sonra araştırmada, 2020 yılına kadar Batı Avrupa’da süt satışlarının %11 oranında düşeceği öngörüldü. Raporda ayrıca, son 1 yıl içerisinde bitki bazlı sütlerin satışının da %19.1 oranında arttığını gösterirken, Amerika’da son 5 yıl içerisinde vegan sütlerin satışı da %61 oranında arttı.

 

Süt ve süt ürünlerine olan talebin düşmesi ile, süt çiftlikleri de ufalmaya gitmek zorunda kalıyor. İngiliz hükümet istatistiklerine göre 1995 ve 2015 yılları arasında süt ineklerinin çiftliklerdeki oranı 700 bin azalmış. 2014 ve 2016 yılları arasında da süt satışları 240 milyon Pound azaldı.

 

İnek sütü, annenin buzağılarını beslemesi için üretilen bir besin. İçerisindeki besin oranı ve besin değerleri, buzağıların büyümesine ve erişkinliğe geçebilmesine olanak tanıyacak şekilde olmasına rağmen, insanlar tarafından tüketiliyor. Hayvansal sütlerin içerisindeki yağ, kolesterol gibi bileşenler, insan vücuduna zararlı olacak şekilde oranlandığından birçok kalp ve damar hastalıkları, kilo alımı gibi zararları ortaya çıkartıyor.

 

*Kaynak

Önceki İçerikFacebook Çalışanlarına Vegan Beslenme Eğitimi Veriyor
Sonraki İçerikNorveç’teki Kürk Yasağı Yılda Yaklaşık 1 Milyon Hayvanı Kurtaracak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.