Gezegenimizde çok fazla inek yaşıyor. 1.5 milyardan daha fazla inek… Bu neredeyse her 5 kişiye bir inek düşmesi demek. Yeni Zelanda gibi ülkelerde bu sayı daha da düşük. İnekler zeki ve hassas canlılar olduğundan, çok ciddi sorun yaşıyorlar.

 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu’na göre insan yapımı karbondioksit salınımların %15’i çiftlik hayvanlarını yetiştirtiriciliğinden -et ve süt-  geliyor.  Yarım kilogram sığır eti üretmek için, yarım kilo üretmeye nazaran %13 daha fazla fosil yakıt gerekiyor.

 

Karbondioksit salınımı dışında unutulmaması gereken bir diğer şey ise, metan. Metan, ineklerin sindirim sırasında ortaya çıkan oldukça tehlikeli bir seragazı.

 

Hayvan yetiştiriciliği ve çiftçiliği, çok fazla alan kaplıyor. Amazon Yağmur Ormanları’nın %91’i büyükbaş hayvancılık için yok edildi. Hayvan yetiştiriciliği; otlama alanları da dahil olmak üzere dünyanın üçte birini kaplamış durumda.

 

Aşağıda, Mercy for Animals örgütünün çektiği drone görüntüleri ile bir süt üretim çiftliğinin kapladığı alanı görebilirsiniz.

 

Hayvanları eti ve sütü için yetiştirmek sadece gezegenimiz için kötü değil, aynı zamanda zalimce. Hayvanlar kötü şartlarda, zalimce bir ortamda yaşamlarını sürdürmeye zorlanıyor. İşkencelere maruz bırakılıyor. Ve hayatları bir mezbahada son buluyor.

 

Vegan olarak, bu zulme dur diyebilirsiniz.

Önceki İçerikVenezuelalı Belediye Başkanı Boğa Güreşlerini Yasakladı
Sonraki İçerikFacebook Çalışanlarına Vegan Beslenme Eğitimi Veriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.