Hindistan, toplumun %71’inin et tüketmemesi ile bilinen en büyük vejetaryen ülkesi.

Fotoğraf: Animal Equality India

Fakat buna rağmen hayvanlar için süt endüstrisinin ne derece ölümcül olduğu çok fazla gösterilmiyor. Hindistan Hayvan Eşitliği örgütü tarafından çekilen Deadly Diary (Ölümcül Süt Ürünü) adlı belgeseli işte tam bu noktada devreye giriyor.

 

Örgüt yaptığı açıklamada; “Hindistan gibi vejetaryenliğin oldukça yaygın olduğu bir yerde, çoğu kişi et ile vahşiliği ve öldürmeyi bağdaşlaştırabiliyor. Peki süt tüketmeyen insanların da sayılarının gittikçe arttığını biliyor muydunuz? Hayvanların sütleri için öldürülmediğini düşebilirsiniz ama gerçek bundan çok uzak.”Dedi.

 

Örgüt, bu belgesel için 107 süt çiftliğini araştırdı ve buna ek olarak, hayvan pazarlarını, mezbahaları, et pazarlarını ve meni toplama merkezlerini de araştırmalarına kattı.

 

Hayvan Eşitliği Örgütü insanların tüketim alışkanlıklarını tekrardan gözden geçirmelerini ve tamamen vegan yaşam tarzına geçmelerini öneriyor. Örgüt bilgilendirme amaçlı yaptığı bir başka açıklamada ise; “Süt endüstrisi her yıl binlerce “üretken olmayan” hayvanı katlediyor ve bu da et ve deri endüstrisini destekliyor. Eğer bir hayvan kasaba satıldıysa, hayvanın kaderi eti ve derisi ölçüsüyle belirleniyor. Bu hayvanlara, süt ürünleri yerine bitkisel alternatifleri kullanarak yardım edebilirsiniz” dedi.

 

Önceki İçerikRock Yıldızı Bryan Adams 320 Bin Takipçisine “Vegan Ol” Mesajı Yayınladı
Sonraki İçerikİngiltere’deki Her 10 Yetişkinden 1’i 2018’de Vegan Olmayı İstiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.