Amerika Diyabet Derneği, yeni yayınladığı Diyabet Tedavisinin 2018 Standartları makalesinde Tip-2 diyabetin etkilerini ve yayılmasını önleme yollarından biri olarak vegan diyeti ekledi.

Vegan diyetin, diyabet tedavisinde ve hatta önlenmesi için önerilmesi bizler için pek de sürpriz olmadı, zira birçok makale ve araştırma kırmızı et tüketenlerin üçte birinin tip-2 diyabete yakalandığını ortaya koyuyordu. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı son araştırma da bu olasılığı ve gerçeği tekrar ortaya koyarak, günlük 100 gram işlenmemiş kırmızı et tüketenlerin tip-2 diyabete yakalanma ihtimalini %19 arttırdığını kanıtladı. Günlük 50 gram işlenmiş et ürünü tüketenlerde ise bu risk %51’e çıkıyor.

Bazı doktorlar hastalarına tedavi amaçlı olarak vegan diyeti önererek, tip-2 diyabetin etkilerini tamamen ortadan kaldırıp hastalığı yok ettiklerini belirtiyor. Mercy for Animals’ta çıkan bir makaleye göre, Eric L. Adams, tip-2 diyabet teşhisinden sonra vegan diyete geçerek hastalığının etkilerinin ortadan kalktığını belirtti.

Önceki İçerikLas Vegas Ocak Ayında Las Vegan Oluyor
Sonraki İçerikYeni Araştırma Bitkisel Proteinlerin Kalp Sağlığını Desteklediğini Kanıtladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.