Vahşi hayvanların sirklerde kullanılmasının yasaklanması ile ilgili toplum bilinci arttıkça, ülkeler ve şehirlerden bu kullanım ve zulme getirilen yasaklar da artıyor. İskoçya, ülke genelinde vahşi hayvanların sirklerde kullanılmasını 20 Aralık 2017 itibari ile yasaklayan yasa tasarını kabul etti.

 

Yasa tasarısı İskoçya Çevre Bakanı Roseanna Cunningham tarafından parlamentoya sunuldu. Yasa tasarısı sirklerle ilgili genel olarak bir yasaklama getirse de, bazı organizasyonlar tarafından “sabit” sirklerdeki köpek gösterileri ya da yarışları gibi dahil etmediği için eleştiriliyor.

 

Uluslararası Animal Defenders örgütünden Jan Creamer yaptığı açıklamada, toplumuun bu yasağı istediğini, İskoç hükümeti ve parlamentonun da toplumun isteğini dinleyerek hareketli sirklerdeki vahşi hayvan kullanımı yasağını koyduğunu belirtti.

 

İtalya, Hindistan, İran, Norveş, Hollanda, Romanya, İrlanda gibi ülkeler vahşi hayvanların sirklerde kullanımını yasaklayan ülkelerden bazıları. Türkiye için ne zaman bu yasağa sıra geleceğini merakla merak ediyoruz.

 

*Kaynak

Önceki İçerikTom Ford Vegan Oldu
Sonraki İçerikSüt Firması Endüstriyel Sütçülüğün Sürdürülebilir Olmadığını Kabul Etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.