Kırmızı et uzun süredir kanser ile ilişkilendiriliyordu. Uyarılar genelde fazla dikkat çekmiyor olsa da, Nevada Üniversitesi’nin yaptığı son araştırma kırmızı et ve kanserin ilişkisini irdeleyip neden kırmızı etin kanser teşhislerinde önemli rol oynadığını ortaya koydu.

 

Araştırmacılar hayvanlarda bulunan CMAH adı verilen genin, Neu5Gc şekerini sentez ettiğini, ve bu genin insanlarda olmadığını, bu şekerin kırmızı et, bazı balıklar ve süt ürünlerinde bulunduğunu ortaya koydu. İnsanlar bu gene sahip bir hayvanı tükettiğinde, vücut bu yabancı şekere bir immun reaksiyon oluşturuyor; bu immun reaksiyon da yangılara, eklem iltihaplarına ve kansere neden oluyor.

Hayvansal ürünlerin insan sağlığına olan zararları her geçen gün yapılan bilimsel araştırmalar ile ortaya konmaya devam ederken, hem kendi sağlığımız, hem hayvanların yaşama hakkı hem de çevresel felaketi önlemek için veganizm önerilebilecek tek reçete.

Önceki İçerikParis Vahşi Hayvanların Sirklerde Kullanımını Yasaklayacak
Sonraki İçerikTom Ford Vegan Oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.