Fransa Çevre Bakanı Nicholas Hulot okullarda en az haftada bir etsiz yemek programı başlatmak istiyor. Bakana göre, yakın gelecekte resmi girişimlere başlanacak.

Hulot, vegan ya da vejetaryen değil fakat belirttiğine göre ailesi sadece hafta bir et tüketiyor. Geçen yıllarda Fransa’da ortaya çıkan mezbahalardaki hayvan istismarı ve işkence görüntüleri üzerine çevre bakanı hayvanlar üzerinde yapılan zulmü mümkün olduğunda azaltma isteğinde olduğunu belirtmişti.

 

Yaptığı röportajlarda, bireysel olarak et tüketimini günden güne azalttığını, tüketiciler olarak hayvan zulmünü olabilecek en üst noktaya getirdiklerini ve buna son vermeleri gerektiğini belirtti.

 

Hulot, çiftlik ve mezbahalardaki hayvan refahını iyileştirmek için tarım bakanı Stephane Travert ile görüşmek istediğini söyleyerek, et tüketimi ve hayvan refahı ile ilgili düşüncelerin büyük ölçüde değiştiğine inandığını belirtti.

 

*Kaynak
Önceki İçerikTimes Meydanı’nda Vegan Reklam
Sonraki İçerikMezbaha Çalışanları Özel Hayatlarında da Şiddete Eğilim Gösteriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.