Ünlü fotoğraf paylaşım platformu Instagram, hayvan zulmüne karşı gücünü kullanarak büyük bir adım ile özel bir uyarı sistemini hayata geçirdi.

 

Günümüzde dijital dünyadaki içeriklerin arka planında içeriğe çok ters ya da içeriği yanlış yönlendiren bir tutumu olabiliyor. Örneğin bir koala ile çekilen sevimli bir “selfie”nin arka planında çok fazla zulüm yatıyor olabilir.

 

Instagram bugünden itibaren 800 milyon kullanıcısına özellikle vahşi yaşamdaki istismar için uyarı sistemini devreye sokuyor. Örneğin, vahşi yaşamla ilgili bir hashtag arama yaptığınızda size bununla ilgili uyarı ve de tavsiye gösterip vahşi yaşamın korunmasını belirtiyor. Örneğin #koalaselfie diye arama yaptığınızda size; “Instagram’da vahşi yaşamı koruyun. Hayvan istismarı ve nesli tükenmekte olan hayvanlar ile onların organlarının satışı Instagram’da yasaktır. Aradığınız hashtag’te çevreye ve hayvanlara zararlı davranışlar içerebilen içerikler barındırabilir.” Yazısını gösteriyor.

 

 

Instagram sözcüsü Emily Cain yeni uyarı sistemi hakkında; “hayvanların ve vahşi yaşamın bir parçası olduğu topluluğumuzu önemsiyoruz ve şu anda farkındalığın artmasının topluluğumuz için daha önemli olduğunu düşünüyoruz, bu yüzden biz de farkındalığın artması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” düşüncelerini belirtti.

 

 

Uyarı sistemi farklı dillerde ve yüzlerce hashtag ile çalışmaya başladı. Instagram, uyarı sistemini aktif hale getiren hashtag’leri gizli tutacağını belirterek, ilerisi için de organik olarak geliştirmeye olanak sağlanacağını söyledi.

 

“Beğeni” almak uğruna vahşi ortamlarından sökülen hayvanların çektiği zulmü bir nebze de olsa azaltacağına inandığımız bu uygulama belki de daha çok kitlelerin farkındalığının artması için bir adım olur ve de kitlesel olarak daha büyük farkındalıklara yol açarak hayvan zulmünü yakın zamanda yok edebiliriz.

 

 

Önceki İçerikPepsi Vegan mı?
Sonraki İçerikBarselona At Arabalarını Yasakladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.