Avustralyalı dağcı Dean Maher Nepal’deki Himalayalara tırmanarak vegan bayrağını dalgalandırdı. Bitki bazlı yakıtı ve hayvansal ürün kullanılmayan ekipmanları ile 7.126 metrelik  Himlung Himal zirvesine çıkarak hedefine ulaştı.

Maher, VeganFlag.org’a yaptığı röportajda, vegan bayrağını zirvede dalgalandırmanın onun için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti, ayrıca bütün veganların tutkularını sembolize edebileceği bir bayraklarının olmasının çok harika olduğunu vurgulayıp bundan sonraki bütün tırmanışlarında yanında vegan bayrağını taşıyacağını söyledi.

Dean Maher, 2019 yılında Everest’e tırmanmayı planlıyor. Gelecek rotası ise 8.163 metre yüksekliğindeki Manaslu zirvesi.

Vegan dağcı, yaşadığı tek olumsuzluğun yüksek irtifa için özel olarak yapılan eldiven gibi bazı ekipmanlardaki vegan opsiyon eksikliği olduğunu söyledi. Yüksek irtifa eldivenlerinde eğer deri kullanılmıyorsa içlerinin tüylerle doldurulduğunu bu nedenle bu ekipmanları kullanmadığı için soğuk ısırmasından güç bela kurtulduğunu belirtti. Maher, bir sonraki tırmanışları için daha iyi ve koruyucu ekipmanlar aramaya devam edeceğini, bulamasa bile risk alarak tırmanmaktan vazgeçmeyeceğini belirtti.

Vegan Dağcı Dean Maher’i Instagram‘dan takip edebilirsiniz.

*Kaynak

Önceki İçerikYeni Araştırma Soya Tüketiminin Meme Kanseri ile Savaşmada Yardımcı Olabileceğini Belirtiyor
Sonraki İçerikPizza Hut Vegan Peynir Kullanmaya Başlıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.