Soyanın sağlık üzerine yararları bir süredir tartışılıyor. Son araştırmaya göre, soyada bulunan bir bileşenin meme kanserinin ilerlemesini durdurmaya yardım edebileceğini ortaya koyuyor.

 

Arizona Üniversitesi’ndeki araştırmacılar soyadaki genistein bileşeninin kanserin ilerlemesinin önüne geçebileceğini belirtiyor. Genistein bir anjiyogenez inhibitörü, yani kan damarlarının genişlemesini sınırlandırıyor.

 

BRCA1 geni, tümörleri baskılayan gen, aynı zamanda DNA’nın stabil şekilde çalışmasını ve vücudu kansere karşı korumasını sağlıyor. Araştırmalara göre, bireyin BRCA1 geni zarar gördüğünde, meme kanserine yakalanmaya daha elverişli hale geliyor.

 

AhR, yani “aromatik hidrokarbon reseptörleri” BRCA1 geninin baskılayabiliyor, yani vücudun meme kanserine karşı olan direncini düşürüyor. Bu da kanser hücrelerinin yayılıp çoğalmasını sağlıyor.

 

Soyadaki genistein ise AhR’ı baskılayarak, çalışmasını engelleyebiliyor. Böylece vücudun kansere karşı doğal savunma sistemi tekrardan işlevsel hale geliyor.

 

Arizona Üniversitesi Kanser Araştırma Ekibi, bu konuda öncü olabilecek bir çalışmaya imza atmış oldu.

 

*Kaynak
Önceki İçerikNASA Eski Beslenme Uzmanı Vegan Beslenmeyi Öneriyor
Sonraki İçerikVegan Dağcı Himalaya Zirvesi’nde Vegan Bayrağı Dalgalandırdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.