Amerika Birleşik Devletleri İnsani Yaşama için Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği başkan yardımcısı Paul Shapiro, 2007 yılında 9.5 milyar kara hayvanının yemek için yetiştirilip öldürüldüğünü belirtti. 2014 itibari ile ise, bu sayı büyük bir düşüş ile 400 milyon geriledi.

Amerika’daki insan popülasyonun artmasına rağmen, endüstriyel hayvancılıkta işkence gören hayvan sayısı neredeyse yarım milyona yakın azalmış. Vegan dostu kampanyaların ve insanların çevresel ve sağlıksal farkındalığının artması, yarım milyon hayvanın canını kurtarmış oldu.

Halen dünya üzerindeki veganların sayısının %7 olduğu tahmin edilse de, bu durum etsiz pazartesi gibi kampanyaların ne denli işe yaradığını gözler önüne seriyor. Amerika’da uzun uğraşlar sonucu  2012 elde edilen Los Angeles okullarındaki Etsiz Pazartesi kampanyası bile haftada tek başına 700.000 porsiyon etli yemeğin servis edilmesini önlüyor.

Etrafınızda vegan olmayan arkadaşlarınızı haftada bir gün vegan yemek yemeye ikna etmek bile kısa vadede çok fazla canlının yaşamını kurtaracaktır.

Önceki İçerikPaul McCartney’den Vegan Şartname
Sonraki İçerikNASA Eski Beslenme Uzmanı Vegan Beslenmeyi Öneriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.