1992 yılındaki ilk resmi uyarılarından sonra, 184 ülkeden bilim insanının bulunduğu bilim insanları kurulu iklim değişimi ile ilgili önlem alınmazsa dünyanın sona yaklaşacağını öngörüyor.

 

Dünya Bilim İnsanları İttikafı (AWS) tarafından ekim ayında yayınlanan makalede, çevresel yıkımdan korunmak için insan davranışlarının değişimi öneminin altı çiziliyor. Şu anki makale, 1992 yılında Endişeli Bilim İnsanları Birliği tarafından yayınlanan insan davranışlarının yakın zamanda okyanus asidifikasyonuna, ozon tabakasının yok olmasına, temiz suya ulaşımın azalmasına, ormanların yok olmasına ve biyoçeşitliliğin yok olmasına yol açacağına dair yapılmış uyarının geliştirilmiş hali.

Yeni doküman, eski uyarının üzerine kurulmuş olmasına rağmen, son 25 yıldaki insan davranışlarının ve de tüketiminin doğa ve yaşam üzerine negatif yönde yarattığı etkileri göz önüne alarak, değişimin aciliyetini vurguluyor. Yeni tavsiyeler, kendi türümüzün çoğalmasının dahi limitlendirilmesini ve de kişi başına düşen fosil yakıt, et ve diğer kaynakların kullanım ve tüketiminin çok büyük ölçüde azaltılmasını öneriyor.

184 ülkeden 15.000 bilim insanının imza attığı uyarıda sonraki tavsiye ise çevresel erezyonun önüne geçilmesi için bitki bazlı beslenmenin benimsenmesi ve desteklenmesi.

Önceki İçerikDomino’s Pizza Gelecek Sene Menülerine Vegan Peynir Ekleme Sözü Verdi
Sonraki İçerikEt Üretiminin Küresel Isınmaya Etkisi İklim Değişikliği Konferansında Tartışıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.