Barcelona resmi olarak kendini vejetaryen-vegan dostu şehir ilan etti!
Söz konusu karar, şehir için bir vejetaryen rehber oluşturmak ve tüm şehir sakinlerini haftada 1 gün etsiz beslenmeye teşvik etmek anlamı taşıyor.
Özellikle eti ve jamon denen bir tür domuz yemeği ile tanınan İspanya’da, etsiz yemek bulmak için çaba harcayan vejetaryenlerin bu konuda verdiği mücadele en nihayetinde sona ereceğe benziyor.
Kentin sol partilerinden birinin önerisiyle Barcelona Belediyesi, 22 Mart Salı günü resmi bir açıklama yaparak, Barcelona’yı “ vegan ve vejetaryen dostu, vejetaryen kültür şehri” ilan etti.
Belediye tarafından, “Vejetaryen dostu” ibaresiyle, hem Barcelona’ya gelen vejetaryen ve vegan ziyaretçilere etsiz yemekler konusunda yardımcı olmak amaçlanırken, hem de en az haftada 1 günü etsiz geçirmeye teşvik ederek, somut bir takım adımlar atmak amaçlanıyor.
Belediye, şehir için hazırlayacağı özel vejetaryen rehberle bu tür işletmeleri ziyaretçilere tanıtırken, aynı zamanda vegan-vejetaryen işletmelerin artmasını da teşvik edecek. Belediye ayrıca, global olarak yürütülen “ Etsiz Pazartesi” kampanyasını da yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yapacak.
Etsiz Pazartesi kampanyası, et yemenin zararlı çevresel etkileri konusunda bilinçlendirmeyi artırmak amacıyla 2009 yılında Paul McCartney ve beraberindeki 2 kızı tarafından başlatılmıştı.

Önceki İçerikYeni çalışma: 8.1 milyon insanın hayatını Veganlık kurtaracak!
Sonraki İçerikEisenhower: Uzaylılarla temasa vegan ve vejetaryenler daha yakın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.