Dünyaca ünlü moda markası Armani, tasarımlarında bundan böyle kürk kullanmayacağını açıkladı. Alınan karar, 2016 Sonbahar-Kış kreasyonundan başlayarak ileriye dönük tüm tasarımları kapsayacak.
Georgio Armani salı günü yaptığı açıklamada “Armani Group koleksiyonlarında bundan böyle hayvan kürkü kullanımını ortadan kaldıracağımıza dair kesin taahhüttümüzü duyurmaktan mutluluk duyuyorum” ifadesiyle bu kararı müjdeledi.
Moda gözlemcileri, bugüne dek yükselen bir ivmeyle tasarımlardan çekilmeye başlanan gerçek kürk kullanımının, Armani’nin bu adımıyla birlikte önemli değişikliklere yol açacağını belirterek, kararı moda endüstrisi için önemli bir adım olarak yorumluyor.
Bugüne dek kürk kullanımının durdurulması yönünde birçok moda markasına olduğu gibi Armani’ye de baskı yapan PETA, kararı zafer olarak yorumluyor.
Georgio Armani bu kararı şu cümleyle özetledi: ” Teknolojinin yıllar içinde gelişmesiyle birlikte kürk yerine kullanılabilecek başka başka şeylerin de olduğunu gördük. Hayvanlara zulüm yapmak yerine kullanılabilecek başka alternatifler de var.”
Armani de bu kararla birlikte tasarımlarında gerçek kürkten vazgeçen ünlü moda markaları kervanına böylelikle katılmış oldu. Geçtiğimiz yıl Hugo Boss da ürünlerinde gerçek kürk ve angora yünü kullanmayı bıraktığını açıklamıştı. Aynı şekilde Tommy Hilfiger, Calvin Klein ve Stella McCartney gibi dünyaca ünlü markalar da kürk ve deri kullanmayan diğer isimler.
Öte yandan dünyanın çeşitli yerlerinde hala, kafesler ardında kürkleri için öldürülmeyi bekleyen 75 milyonun üzerinde hayvan olduğu tahmin ediliyor. Bu hayvanların, delik ve yırtık oluşmadan kürklerinin alınması amacıyla, çoğunlukla demir sopalarla dövülerek öldürülmek suretiyle, ya da henüz canlı iken soyulmak suretiyle kürklerinin alındığı bilinen bir gerçek.Endüstriyi yaratan kürk kullanıcıları ise, bu katliamda önemli bir pay sahibi. Son derece zalimce bu uygulamanın bir an önce tüm markalar için son bularak, hayvanlara özgürlüklerinin geri verilmesini temenni ediyoruz.

Önceki İçerikGelenekten Geleceğe: Soya Mucizesi!
Sonraki İçerikYeni çalışma: 8.1 milyon insanın hayatını Veganlık kurtaracak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.