Avrupa Vejetaryen Birliği

Avrupa Vejetaryen Birliği (EVU) Avrupa’daki vejetaryen gruplar için bir şemsiye görevi görür. EVU’nun misyonu Avrupa vejetaryen gruplarının ilişkilerini ileriye taşımak ve toplumu bilgilendirmektir.
Uluslararasılaşma ve gıda sektörünü birleştirme yolunda, EVU vejetaryen ürünlerin ve hizmetlerin kolay tanımlanması amacıyla standardize olan Avrupa Vejetaryen Logosuna ulaşmıştır.

EVU’nun Oluşumu

İlk Avrupa Vejetaryen Kongresinde, İtalya 1985, işbirliği planı bir sonraki aşamaya taşındı. Aynı yılın Aralık ayında, Avrupa vejetaryen topluluklarında 7 tane sorumlu Brüksel’de bir araya geldi ve bu işbirliğinin olabilirliğini tartıştılar. 1988 yılında, EVU bulundu ve Danimarkada enternasyonel bir birlik olarak kuruldu. Şu anda sekreterliği Belçikada bulunmaktadır.

Amacı

EVU kendisini avrupa vejetaryen topluluklarında bir şemsiye olarak görür ve vejetaryenliğe, hayvan haklarına, ekoloji, dünya açlığına yönelik kampanyalara ve sağlık-tüketim koruyuculuğuna yönelik aktivitelere öncülük eder.

EVU’nun ilk amacı farklı avrupa ülkelerinde bulunan vejetaryen topluluklarını desteklemek ve onların üyelerini biraraya getirmektir, özellikle vejetaryen fikrinin henüz gelişmediği ülkelerde .
Üye organizasyonlar arasındaki işbirliği, tüm aktiviteler, eğilimler, gelişmeler, organizasyonlar, „Avrupa Vejetaryeni“ dergisi üzerinden kurulur.

En önemli özelliği Avrupa çapındaki kişilerarası kurulan kontakt, ulusal bir anlayışın yaratılması, fikirlerin paylaşımı, bilgi ve yardım. Evu toplantıları ve aktiviteleri, insanları bilgilendirmek, workshoplar ve seminerler yaparak mevcut gelişmelerden haberdar etmektir. Gelecekteki EVU seminerleri farklı alanda çalışan kişilere hizmet etmektir.

Uluslararası Vejetaryen Birliği üyeliği ile , EVU’nun diğer uluslararası vejetaryen birlikleri ile iletişim halindedir.

Uzun vadede, EVU uluslararası ekonomik ve politik gelişmeleri yakından takip eder ve gerektiğinde bu gelişmeleri etkileyecek güce sahiptir.

Şu anda EVU ‘ya üye 90 tane kuruluş vardır. Türkiye’yi temsil eden örgüt, Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği’dir.

Avrupa Vejetaryenliğini Desteklemek

EVU, vejetaryen kuruluşlarına ve bireylere yönelik çalışan Avrupa düzeyinde uluslar arası tek örgüttür. EVU, ticari ve politikadan bağımsız, gönüllülerle çalışan bir kuruluştur. Bu da EVU’nun amaçlarına üyelerinin ve gönüllülerin yardımı ile ulaştığını gösterir.
Bireysel üye ücreti asgari 20 Euro’dur.
Vejetaryen kuruluşları üye sayılarına göre ücret öder. “Avrupa Vejetaryen” (İngilizce) Dergisi aboneliğe dahildir.
Üyeliklerden elde edilen gelir kampanyalar ve diğer masraflar için yeterli olmadığı için, Her türlü bağışlarınız ve yardımlarınız kabul edilir.

İletişim:
Avrupa Vejetaryen Birliği (EVU), Niederfeldstr. 92, CH-8408 Winterthur, Fax: +41 71 477 33 78,
E-Posta: evu (at) euroveg.eu

Önceki İçerikKanser
Sonraki İçerikDünyaca ünlü bira markası vegan olmaya hazırlanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.