Bir asırdır hayatta olan Kalp Cerrahı Dr. Ellsworth Wareham, uzun yaşam sırrının Vegan yaşam tarzında gizli olduğunu söylüyor.
Dr. Ellsworth Wareham tam 101 yaşında ve 5 yıl önce işinden emekli olan bir kalp cerrahı. Hayatının 2.yarısında veganlığı seçmiş.
CCTV Amerika ile yaptığı röportajında hayvansal ürünleri hiçbir zaman önemsemediğini ve veganlığı bu yüzden çok kolay yaşadığını belirten Wareham, “Temelde 50 yıl önce olduğumdan farklı değilim” diyor.
Beş yıl öncesine kadar kalp ameliyatları yapıyor olan Dr. Wareham, “Eklemlerimde herhangi bir sorun yok, ellerim düzenini koruyor, dengem iyi ve bastonla yürümek zorunda değilim” şeklinde ifade ediyor genel sağlığını.
Wareham, dünyanın belirlenmiş beş mavi bölgesinden – diğer bir deyişle insanların genel nüfusa oranla daha uzun yaşadığı 5 bölgesinden biri olan Loma Linda’da yaşıyor. Çalışmalar, bu bölge insanlarının, daha fazla spor yapan, daha fazla bitkisel beslenen ve toplumsal faaliyetlere katılan insanlar olduğunu gösteriyor.

Kaynaklar:CCTV Amerika, Vegnews

Önceki İçerikUzmana Sorun
Sonraki İçerikDünya Devleri Vegan Dünyaya Hazırlanıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.