NASA tarafından 2030 yılı için planlanan ilk insanlı yolculuğun, 6 kişiden oluşacak mürettebatının %100 Vegan menü ile besleneceği açıklandı.
Kızıl gezegende sürdürülebilirliğin amaçlanması sebebiyle, tarıma imkan tanıyan hazırlıklar yapılıyor. Uzay aracında astronotların gıda ihtiyaçlarını karşılayacak uzay serası için topraksız çözüm geliştiriliyor.
Sürdürülebilirliğin, ancak gıdayı orada üretmek ve bu kaynaklarla beslenmekle mümkün olacağını belirten NASA yetkilileri, hayvansal kaynaklı gıdaların oldukça uzak bir konumda bulunan gezegene yapılacak yolculuk esnasında korunamayacağını, dahası kızıl gezegende hayvansal üretimin sağlanamayacak olması sebebiyle besleyici vegan alternatifler üzerinde çalışıyor.
6 ay sürecek yolculuğun sonunda 18 ay Mars’ta kalacak astronatlar için 6 aylık dönüş süresi de hesap edilerek 3 yıllık gıda planlaması yapılıyor. 3 yıl boyunca gıda gereksinimlerini bitkisel yolla karşılayacak astronotlar için, NASA’da özel bir ekip tarafından 100’den fazla vegan yemek tarifini içeren lezzetli ve besleyici yemek tarifleri hazırlandı.

mrsins

Önceki İçerik<!–:tr–>Al Gore, 2014’e Vegan girdi<!–:–>
Sonraki İçerik<!–:tr–>TVD, Gönüllü Grafiker, Muhabir ve Yazarlar arıyor<!–:–>

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.